Przepis na chleb bezglutenowy

Doskonały, zdrowy i smaczny przepis na chleb bezglutenowy!

Jeśli stosujesz dietę bezglutenową sięgaj częściej po mąkę kokosową. Recepta, którą za chwilę poznacie przyniesie Waszemu organizmowi niesamowite korzyści zdrowotne. Już teraz powinieneś dokładnie je poznać.

Przepis na Chleb bezglutenowy ze świeżej mąki koksowej

Składniki:

  • mąka kokosowa – dwie łyżki
  • olej koksowy – dwie łyżeczki
  • dwa jajka
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Celsjusza. Wymieszaj proszek do pieczenia mąką i solą. Upewnij się, że dobrze je łączysz. Dodaj jajka. Pozwól mieszance odpocząć przez około minutę. Następnie umieść ciasto w blasze i piec przez dziesięć minut. Jeśli chcesz, aby Twój chleb był grubszy i było go więcej zwiększ proporcje składników.

loading...

Post Author: Ania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *